Depresia, un fenomen din ce în ce tot mai întâlnit și răspândit în întreaga lume.

Depresia este unul dintre cele mai des întâlnite probleme psihologice în ultima vreme pe întreg globul.

Ce anume duce la acest fenomen?

De ce parcă ar fi un soi de boală care se ia din aer?

Ei bine, depresia nu este atât de molipsitoare dacă nu o lași să se instaleze.

Cu cat îi permiți sa fie cu tine și alegi să te izolezi, depresia persista si avansează.

Depresia este detașarea, delăsarea și separarea de lumea exterioară.

Noi, ca ființe umani am fost creați să viețuim în comuniune, cu cat socializăm mai mult, cu atât mai mult îndepărtăm gândurile negative care atrag depresia.

Bineînțeles, și singurătatea are rolul ei, singurătatea este benefică în măsura în care ne permitem să ne conectăm cu lumea noastră interioară, cu sinele nostru și ne aliniem pe toate cele trei planuri, mental, fizic și emoțional.

Insa, prea multă singurătatea duce la deconectarea de la lumea exterioară care este la fel de importantă ca și lumea noastră interioară. Fără o relație sănătoasă cu lumea exterioară ne aflăm în dezechilibru și prin urmare ajungem să devenim debusolați, deprimați, depresivi…

Cum de altfel suntem îndemnați și de către Sfinții părinți să urmăm totdeauna calea de mijloc, așa vom trăi în echilibru și în armonie, atât cu noi, cat și cu cei de lângă noi.

Pentru a crea relații sănătoase cu ceilalți, este necesar să avem o relație sănătoasă cu noi înșine.

Depresia este lipsa conexiunii cu tine, a legăturii cu Dumnezeu și a celei cu lumea din jurul tău.

Pe scurt, este o însingurare a minții, pentru că în mintea ta se formează un gând care rulează pe pilot automat atâta timp cât depresia nu este vindecată, gândul că ești singur, că te  simți izolat, marginalizat și neînțeles, dar de fapt tu ești înconjurat de o mulțime de oameni pe care prin bariera trasată chiar de tine mental, nu îi poți observa.

Deschide-te, permite-ți sa fii vulnerabil și disponibil, conștient de tot ce-i viu și miscator împrejurul tău!

Prin apelarea la un specialist care să te ghideze pe drumul spre tine, vei reuși treptat să te reconectezi la sursa infinită din interiorul tău, apoi, odată restabilită legătura cu tine, te vei reconecta automat și la lumea exterioară, pentru că totul in jurul nostru este interconectat.